tan2015-6-22_103830164_0.jpg

22.06.2015. - 14:04

Možemo mnogo da ponudimo partnerima iz Kine

Beograd, 22. jun 2015. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa delegacijom kineske korporacije SINOMACH, koja sa 130.000 zaposlenih širom sveta zauzima 278. mesto najvećih svetskih industrijskih korporacija.

Predsednik Nikolić je rekao da je Srbija potpuno otvorena za saradnju sa kineskim kompanijama, jer je našoj zemlji potrebno da obnovi svoju industrijsku proizvodnju, dok sa druge strane može mnogo da ponudi svojim partnerima iz Kine, a značajna je i mogućnost da kineske kompanije deo svojih proizvoda iz Srbije plasiraju za celu Evropu. Predsednik Republike je dodao da su kineske firme dokazale koliko su brze i efikasne i da je ubeđen da bi proširenjem saradnje profitirali i Srbija i njeni kineski partneri.
Gospodin Ren Hongbin, predsednik korporacije SINOMACH, čija ćerka-firma China Machinery Engineering Corporation trenutno dovršava radove na prvoj fazi revitalizacije termoelektrane „Kostolac“, zahvalio je predsedniku Nikoliću na ličnoj podršci i istakao da je korporacija kojom rukovodi zainteresovana za dalju saradnju sa našom zemljom, pre svega na polju energetike, poljoprivrede i prehrambene industrije. On je dodao da SINOMACH može značajno da doprinese razvoju srpske industrije i izrazio spremnost da se u saradnji sa našim državnim organima pokrene jedan broj projekata koji bi bili veoma značajni za obe strane.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).