uae.jpg

24.11.2015. - 14:05

Predsednik Nikolić sa ambasadorom UAE

Beograd, 24. novembar 2015. godine - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Džumom Rašidom Al Daherijem.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je izrazio zadovoljstvo izvanrednim bilateralnim odnosima dve zemlje i iskrenim prijateljstvom između dva naroda. „Investicije iz Emirata su uvek dobrodošle u Srbiju, najmanje iz dva razloga. Prvi je to što investitori žele da naprave posao, a drugi je to što taj posao rade uspešno“ rekao je predsednik Srbije. On je konstatovao da su u Srbiju u proteklih petnaest godina dolazili i oni investitori koji su kupovali fabrike, da bi ih zatvorili. „Zato mi danas posebno cenimo one koji ulažući u svoje projekte razvijaju i Srbiju“, podvukao je predsednik Nikolić.

Ambasador Džuma Rašid Al Daheri zahvalio se predsedniku Srbije na prijemu i preneo poziv šeika Muhameda bin Zajeda da u januaru dođe u zvaničnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima. „Nama je veoma stalo da imamo dobre odnose sa Beogradom i želimo da pomognemo da Srbija bude lider u regionu. Osvrnuvši se na saradnju u oblasti investicija, ambasador Rašid Al Daheri je rekao da otvaranje redovne avio linije Beograd – Njujork u junu mesecu otvara značajne razvojne mogućnosti za Srbiju.

Predsednik Nikolić je ukazao na mogućnost otvaranja direktnih letova za Kubu i Kinu, s obzirom na to da beogradski aerodrom ima veliki potencijal koji nije dovoljno iskorišćen za tranzit. On je ukazao svom sagovorniku na to da je nekadašnji JAT još početkom sedamdesetih imao dugolinijski saobraćaj za Sjedinjene Američke Države, Australiju i Daleki istok. Tokom tog perioda, prevozio je više od 5 miliona putnika godišnje i leteo na 80 destinacija na pet kontinenata.

Predsednik Nikolić i ambasador Rašid Al Daheri su konstatovali da postoje i u Srbiji i van nje, oni koji se protive izvanrednoj saradnji Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Protivljenje postoji uprkos činjenici da ne postoji ni jedan za to opravdan razlog. To neće međutim biti prepreka, naprotiv, saradnja će se dalje učvršćivati u obostranom interesu, konstatovano je na kraju sastanka.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).