kacin.jpg

27.08.2012. - 00:00

Predsednik Nikolić sa Jelkom Kacinom, izvestiocem Evropskog parlamenta za Balkan

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se u Beogradu sa Jelkom Kacinom izvestiocem Evropskog parlamenta za Balkan. U srdačnom i otvorenom razgovoru konstatovano je da evropski put Srbije predstavlja prioritet i da što pre treba uspostaviti dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou

Predsednik Srbije je istakao da još uvek postoje nedoumice oko tumačenja onoga što je prethodna vlada potpisala i da neučešće na regionalnim konferencijama šteti samo Srbiji. Istovremeno, želja za ulaskom u EU je san svakog ozbiljnog političara u Srbiji, ali ne po svaku cenu.

Izvestilac EU Jelko Kacin je pozdravio dosadašnje aktivnosti vlade Srbije na borbi protiv kriminala i korupcije, istakavši da bi ta borba uz reformu pravosuđa trebalo da ostane prioritet vlade. Osvrnuviši se na situaciju u južnoj srpskoj pokrajini, on je istakao da su multietničnost i pravna država centralna aktivnost evropskih institucija na tom području.

Sa današnjeg sastanka poslata je i poruka da su mir i stabilnost u regionu neophodan uslov za dalji napredak i bolji život svih građana.

Pres služba

Predsednika Republike

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).