07.09.2012. - 00:00

Predsednik Nikolić sa ser Polom Džadžom, predsednikom Britansko-srpske Privredne komore

Predsednik Republike SrbijeTomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa ser Polom Džadžom, predsednikom Britansko-srpske Privredne komore.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru, predsednik Nikolić je istakao da Srbija ceni napore koje ser Pol Džadž ulaže kako bi se unapredili odnosi dve zemlje. Predsednik je istakao svoju posvećenost evropskom putu Srbije, dodavši da će sasvim sigurno na tom putu biti većih i manjih izazova. Mirnim putem i dijalogom, Srbija će nastojati da, pridržavajući se Ustava i u okviru svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, postane ravnopravan član evropske zajednice naroda, rekao je predsednik Nikolić. Saradnja dve zemlje u oblasti ekonomije je za Srbiju od vitalnog značaja, rekao je predsednik i dodao da će Srbija stvoriti uslove za privlačenje investicija, od pojednostavljenja propisa, iskorenjivanja korupcije, do poreskih olakšica. Srbija ima potencijal, vredne i obrazovane ljude, prirodna bogatstva i veliko poverenje prema Velikoj Britaniji kao investitoru, istakao je predsednik Srbije.

Predsednik Britansko-srpske Privredne komore je istakao da postojeća spoljnotrgovinska razmena između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva od 100 miliona funti nije mala, ali da ni izdaleka ne prati snagu ekonomija dve zemlje. Engleska pozdravlja reforme koje se sprovode u Srbiji i to je pozitivan signal investitorima istakao je ser Džadž. Britance naviše interesuje oblast energetike, rudarstva, poljoprivrede i farmaceutske industrije, rekao je Džadž i dodao, da postoje brojni projekti koji se bave unapređenjem proizvodnje prehrambenih proizvoda, smanjenjem otpada prilikom proizvodnje hrane i mogućnošću saradnje u domenu proizvodnje robnih marki za velike prodajne lance, kao što je Tesko.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).