taj_6852.jpg

24.08.2017. - 13:51

Predsednik Vučić i makedonska ambasadorka Jovanovska Tipko

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Republike Makedonije Veru Jovanovsku Tipko, sa kojom je razgovarao o kontinuiranom unapređenju dobrosusedskih odnosa i negovanju tradicionalnih prijateljskih veza.

„Svi smatramo da je potrebno da radimo vredno i odgovorno na unapređenju naših odnosa“, naglasio je predsednik Vučić na početku susreta. On je obavestio ambasadorku Jovanovsku da će predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputiti poziv predsedniku Vlade Republike Makedonije Zoranu Zajevu za održavanje zajedničke sednice vlada dveju zemalja do kraja godine u Beogradu. U tom cilju, razgovarano je i o skorijem održavanju Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju.

Dogovoreno je i da, po postavljenju savetnika za nacionalnu bezbednost Republike Srbije, bude održan zajednički sastanak sa makedonskim kolegom.

Tema susreta bilo je i unapređenje saradnje u svim sferama, posebno u oblasti ekonomije, turizma i zajedničkog nastupa na trećim tržištima. Dvoje sagovornika su naglasili značaj zajedničkog rada u oblasti nauke i kulture, s posebnim osvrtom na zaštitu i očuvanje maternjih jezika srpske i makedonske nacionalne manjine.

Tokom sastanka konstatovano je da je saradnja privrednih komora dveju zemalja veoma dobra, o čemu svedoči i osnivanje Srpsko-makedonskog poslovnog kluba.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
24. avgust 2017.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).