04.07.2017. - 12:25

Predsednik Vučić uputio je čestitku predsedniku Sjedinjenih Američkih Država

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu, u kojoj se kaže:

„Povodom Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država želim da Vam uputim, u ime građana Republike Srbije i u svoje ime, srdačne čestitke i želje za prosperitet Vaše zemlje i blagostanje prijateljskog američkog naroda.

Dozvolite mi da ovom prilikom izrazim svoju punu spremnost na saradnju sa Vama i zvaničnicima Sjedinjenih Američkih Država na ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Uveren sam da ćemo u predstojećem periodu nastaviti sa intenzivnim unapređenjem i razvijanjem bilateralne saradnje i partnerskih odnosa naših država, što će doprineti ne samo prosperitetu naših dveju zemalja, već i obezbeđivanju dugoročne i održive stabilnosti regiona Zapadnog Balkana. Želeo bih da ponovim da Republika Srbija ostaje snažno opredeljena za nastavak Briselskog dijaloga i punu implementaciju do sada dogovorenog.

Republika Srbija prepoznaje i izuzetno vrednuje podršku koju dosledno pružate našim naporima u procesu evropskih integracija i sprovođenju unutrašnjih reformi. Posebno bih istakao veliko zadovoljstvo zbog unapređenja ekonomske saradnje i prisustva brojnih američkih kompanija na našem tržištu.

Želeo bih da ponovim da Republika Srbija i njeni građani ostaju privrženi očuvanju civilizacijskih tekovina i demokratskog poretka, mira i blagostanja svih naroda sveta i borbi sa izazovima koje nosi današnje vreme“, navodi se u čestitki predsednika Aleksandra Vučića.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).