fidel_2005.jpg

26.11.2016. - 12:44

Telegram saučešća povodom smrti predsednika Republike Kube Fidela Kastra

Beograd, 26. novembar 2016. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća predsedniku Državnog saveta i Saveta ministara Raulu Kastru, povodom smrti predsednika Republike Kube Fidela Kastra.

U telegramu predsednika Nikolića se navodi:

„Poštovani gospodine predsedniče,

Sa dubokom tugom smo primili vest da je preminuo Fidel Kastro, vođa kubanske revolucije i dugogodišnji predsednik Republike Kube. Fidel Kastro bio je istorijska ličnost još za života. Simbol jedne epohe.

U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, Vama i svim građanima Kube, upućujem izraze najiskrenijeg saučešća.

Njegovim odlaskom kubanski narod je izgubio istaknutog lidera i borca za slobodu i nezavisnost svoje zemlje, a svet jednog od poslednjih istaknutih državnika dvadesetog veka. Odlikovali su ga slobodarski duh i vizija sveta zasnovanog na slobodi, ravnopravnosti i pravdi, ali i odlučnost i lična hrabrost da se bori za svoje ideale.

Srbija pamti velikog prijatelja svoje zemlje i naroda, Velikana u državničkom i ljudskom smislu koji je ostavio veliki trag u istoriji svoje zemlje, ali i celog sveta.

Doživotno ću pamtiti naše prijateljstvo i poslednji susret u Havani.

Uz najdublje saučešće i Vama lično zbog gubitka brata, primite, gospodine predsedniče, izraze mog najdubljeg uvažavanja.“

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).