tan2018-2-16_101732418_4.jpg

Vesti

16.02.2018. - 10:48

Akreditivna pisma ambasadorke Republike Liban

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma ambasadorke Republike Liban Nade Al Akl.

Poželevši joj dobrodošlicu, predsednik Vučić je izrazio uverenje da će ambasadorka Al Akl nastaviti aktivnosti na unapređenju odnosa Srbije i Libana, kako su to činili i njeni prethodnici, doprinoseći da bilateralni odnosi budu dobri i bez otvorenih pitanja. Dvoje sagovornika su konstatovali da politički dijalog treba da bude učestaliji i da je neophodno stvoriti uslove da se iskoriste mogućnosti za privrednu saradnju. U tom smislu je predloženo povezivanje privrednih komora i uspostavljanje direktnog kontakta poslovnih ljudi dveju zemalja.
 
Ambasadorka Al Akl je istakla da je narod Srbije prijatelj narodu Libana i da je to već osetila po dolasku u Beograd. Inače, zapaženo je da je se tokom prošle godine broj libanskih turista u poseti Srbiji povećao deset puta. Ona je istakla da je libansko rukovodstvo opredeljeno da produbljuje saradnju sa Srbijom u svim oblastima.
 
Predsednik Vučić je zahvalio libanskom rukovodstvu na čvrstom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci Libana u međunarodnim organizacijama, koja se pokazala i prilikom glasanja protiv prijema tzv. Kosova u Unesko. On je uputio poziv predsedniku Libana Mišelu Aunu da poseti Srbiju.
 
Predsednik Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti da pruža aktivan doprinos mirovnim misijama Ujedinjenih nacija u Libanu: UNIFIL, u kojoj učestvuje skoro 180 pripadnika Vojske Srbije, kao i UNTSO.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PRUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE
Beograd, 16. februar 2018. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).