Vesti

06.06.2016. - 15:35

Aleksandar Vučić kandidat za premijera

Odluka predsednika Srbije Tomislava Nikolića da lidera SNS Aleksandra Vučića predloži kao kandidata za predsednika vlade stupila je na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku, 4. juna, biće dostavljena Skupštini Srbije.

BEOGRAD - Odluka predsednika Srbije Tomislava Nikolića da lidera SNS Aleksandra Vučića predloži kao kandidata za predsednika vlade stupila je na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku, 4. juna, biće dostavljena Skupštini Srbije.

U obrazloženju odluke, koju je predsednik Nikolić potpisao 2. juna, stoji da Vučić poseduje stručne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, te da ga je uverio da može da obezbedi izbor vlade.

Vučcbi sutra trebalo da počne konsultacije o formiranju vlade sa pedstavnicima stranaka koje su posle aprilskih izbora ušle u parlament.

Te konsultacije trebalo je da počnu danas, međutim, odložene je parlament još nije konstituisan, budući da je sednica prekinuta pre nego što su izabrani predsednik, potpredsednici, generalni sekretar i skupštinska radna tela.

Vučić je ranije najavio da bi Vlada Srbije trebalo da bude formirana do 16. juna.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).