Indjija.jpg

Vesti

29.05.2013. - 16:14

Biću srećan i zahvalan za svako novo radno mesto

INĐIJA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Indiji da je odluka kompanije Grundfos da napravi fabriku u Srbiji dokaz da smo postali destinacija atraktivna za investitore, a on lično, dodao je, biće srećan i zahvalan za svako novo radno mesto.

 
Izražavajući veliko zadovoljstvo što ima priliku da otvori fabriku Grundfos, Nikolić je rekao da želi da njegovo lično učešće u toj prilici bude podstrek drugim investitorima koji će "stati rame uz rame Grundfosu i ostvarujući zadate ciljeve, omogućiti dodatna radna mesta".
 
Grundfos je renomirana svetska kompanija, proizvođač cirkulacionih pumpi, zapošljava 18 hiljada radnika širom sveta, ima godišnji prihod od preko tri milijarde dolara, a sa nekim svojim proizvodima pokriva čak 50 odsto svetskog tržišta. Predsednik Srbije podsetio je da devastacija Srbije, pogotovo u oblasti privrede, traje preko dvadeset godina, da su zemlju opustošenu ratovima i sankcijama dodatno uništavali korupcija, kriminal i svetska ekonomska kriza, ali da su se pre godinu dana desile "velike promene nakon kojih više ništa neće biti isto".
 
"Otpočela je beskompromisna borba protiv korupcije, efikasna reforma pravosudnog sistema, stvaranje ambijenta za privlačenje stranih investitora, pre svega kroz pravnu regulativu. Redefinisali smo naše strateške ciljeve i stvorili pretpostavke za njihovo ostvarivanje. Ulažemo maksimalne napore da stvorimo stabilno i predvidivo ekonomsko okruženje u kome će se pravila znati unapred i važiti jednako za sve", kazao je Nikolić.
 
Takođe, dodao je, pomažemo našoj privredi tako što joj otvaramo vrata najvažnijih svetskih tržišta pod povlašćenim uslovima, za šta je kao primer naveo odnose s Ruskom federacijom.
"Predsednik Putin i ja smo potpisali Deklaraciju o strateškom partnerstvu koja saradnju Srbije i Rusije podiže na novi nivo.Očekujemo da taj dokument podstakne novi talas investicija u Srbiju. Grundfos je to prepoznao i danas najveći deo svoje proizvodnje iz Srbije izvozi upravo u Rusiju, koristeći povlašćene uslove, predviđene Sporazumom o slobodnoj trgovini. Time sebi stvara veću konkurentnost na tom izuzetno važnom tržištu", naveo je predsednik Srbije.
 
Domaćina je pozvao da iskoristi i ostale potpisane međudržavne sporazume, kako bi optimizovao svoje poslovanje i šireći svoje kapacitete zaposlio dodatne radnike.
"Lično ću da budem srećan i zahvalan za svako novo radno mesto i radnika više, koji konačno može nesmetano da hrani porodicu, školuje svoju decu i više nema egzistencijalnih briga", kazao je Nikolić.
 
Podsetivši da se Srbija uvek ponosila izuzetno obrazovanom i stručnom radnom snagom on je rekao da se iskreno nada da će menadžment kompanije to uspešno iskoristiti, a srpski radnik će, kazao je, to svojim predanim odnosom prema radu sa zahvalnošću vratiti.
 
Time, naveo je Nikolić, i Srbija zadržava investitore i dovodi nove, a on lično, dodao je, ne sme da stane u borbi za ostvarenje zadataka koji su mu kao predsedniku svih građana Srbije povereni.
"Lična inicijativa, individualna odgovornost, svakoga od nas nije ništa manje važna od globalnih ciljeva i strategija. Promene koje su se desile, konačno vraćaju ulogu privrede i politike na svoje mesto. Privreda više nije servis političara,već su političari tu da podržavaju i omogućavaju napredak privrede", kazao je predsednik Srbije zahvalivši još jednom rukovodstvu kompanije Grundfos i obećavši svoju punu podršku za pravnu sigurnost budućeg poslovanja.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).