Vesti

03.03.2018. - 11:57

Čestitka povodom Nacionalnog praznika Republike Bugarske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Republike Bugarske Rumenu Radevu, povodom Nacionalnog praznika Republike Bugarske - Dana oslobođenja od osmanske vladavine.

Predsednik Vučić je predsedniku Radevu poželeo svekoliki napredak Republike Bugarske i blagostanje njenih građana, izrazivši uverenje u uspešan razvoj sveukupne saradnje dveju zemalja.
 
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je telefonom razgovarao sa predsednikom Vlade Republike Bugarske Bojkom Borisovom, kome je takođe čestitao Nacionalni praznik. Predsednik Vučić je u razgovoru izrazio uverenje da će Srbija i Bugarska imati najbližu bratsku saradnju. "Vezuje nas mnogo toga iz istorije, ali pred Srbijom i Bugarskom je pre svega zajednička budućnost", rekao je predsednik Vučić premijeru Borisovu u telefonskom razgovoru.
 
Dvojica sagovornika su ponovo razgovarali o zajedničkim infrastrukturnim projektima i projektima iz oblasti energetike, koji treba da doprinesu širenju saradnje dveju zemalja. Predsednik Vučić je premijeru Borisovu zahvalio i na tome što je Republika Bugarska u prioritete svog predsedavanja Evropskoj uniji uvrstila proširenje i integraciju Zapadnog Balkana, jer postojanje evropske perspektive značajno doprinosi miru i stabilnosti u regionu.
 
Premijer Borisov je predsedniku Vučiću, u ime Republike Bugarske i bugarskog naroda, zahvalio na svemu što su srpski vojnici uradili za oslobađanje od vladavine osmanske imperije. On je takođe izrazio uverenje da dve zemlje imaju mnogo načina da intenziviraju veze u budućnosti i budu primer dobrosusedskih odnosa.
 
Beograd,
03. mart 2018. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).