132590170857ece706d9d24278050795_v4_big.jpg

Vesti

26.11.2016. - 00:00

Kastro pokazao da mali mogu da vode samostalnu politiku

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je Fidel Kastro bio čovek koji je pokazao da mala zemlja može da vodi svoju politiku i da se odupre izazovima.

Predsednik Nikolić je novinarima u Kniću, upitan da li očekuje promene na Kubi posle Kastrove smrti, rekao da je Raul Kastro već pokazao da će zemlja ići u tom pravcu, te da veruje da će doći do otopljavanja odnosa.

"Idealna je prilika da sada nova Amerika i Kuba, u kojoj ćemo verovatno imati i novog predsednika, uspostave potpuno nove, bolje odnose, jer će to mnogo značiti za region", rekao je predsednik Nikolić i dodao da očekuje od SAD da uspostavi prijateljstva širom sveta.

Navodeći da je imao čast da bude jedan od rethih srpskih političara koji su bili u Kastrovoj kući, predsednik Nikolić je podsetio i da je lideru kubanske revolucije uručio i orden, koji je on odmah prihvatio.

"On je bio čovek koji je dokazao da mala zemlja može da vodi svoju politiku, svom narodu donese dobro, da može da se odupre izazovima, da moze da opstane, da može da ima siromašan narod, jer je teško živi pod decenijskim sankcijama, a da opet u narodu vidite rast, smeh…”, rekao je predsednik Nikolić i dodao da je na Kubi, uz malo novca, socijalna pravda najbolje zastupljena.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).