jajinci(1).jpg

Vesti

06.10.2012. - 13:40

Komemoracija u Jajincima

 

BEOGRAD - Uz najviše državne i vojne počasti danas je u Jajincima održana komemoracija u znak sećanja na više desetina hiljada ljudi koji su brutalno ubijeni na tom mestu u Drugom svetskom ratu, uz poruku predsednika Tomislava Nikolića da je Srbija posvećana negovanju istorije i tradicije, ali i okrenuta budućnosti, pomirenju i snaženju zajedničkog života sa svim narodima.

Srbija je, poručio je Nikolić, demokratska zemlja, okrenuta pomirenju i snaženu zajedničkog života i "sa onima od kojih smo stradali i sa onima koji su stradali od pojedinaca iz našeg naroda" .

"Srbija očekuje da i drugi razmišljaju na taj način. Ne prihvatamo da nas tretiraju kao narod koji ne zaslužuje svoju slobodu u svojoj državi", istakao je Nikolić i napomenuo da Srbija želi stabilnost i kompromis, a svoje potomstvo vaspitava da poštuje sve razlike - verske, nacionalne, polne.

On je ukazao da Srbija iskreno želi da se zločini više nikad ne ponove i da će se večno sećati žrtava.

Predsednik Srbije se upisao i u spomen-knjigu, gde je napisao: "Ovde su ubijali da se ne bismo rađali, a rodili smo se i rađaćemo se u slobodi". 

 

 

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).