tan2017-12-9_11473788_2.jpg

Vesti

09.12.2017. - 12:06

Konferencija za štampu povodom sastanka sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da trgovinska razmena Srbije sa Bugarskom, Grčkom i Rumunijom raste i da je sa premijerima te tri zemlje Bojkom Borisovom, Aleksisom Ciprasom i Mihaijem Tudoseom, razgovarao o tome kako da Srbiju "nešto brže" približimo Evropskoj uniji.

Predsednik Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da se razgovaralo o putu Srbije ka EU i šta je to, što Srbija treba da uradi i kakvu podršku može da očekuje od ove tri, kako je rekao, Srbiji izrazito prijateljske zemlje. „Sve to je veoma važno za budućnost, stabilnost, mir i predvidljivost celog regiona“, ocenio je predsednik Vučić.
Vučić je naveo da ovi sastanci, koji su počeli u oktobru ove godine u Varni, predstavljaju izraz stalne saradnje četiri zemlje a nastaviće se sastankom u Bukureštu. "Rezultat svih naših političkih razgovora je činjenica da imamo povećanje svih brojeva u trgovinskoj razmeni" rekao je predsednik Srbije i dodao da Srbija ima stalno uvećanje trgovinske razmene sa sve tri zemlje i da će zajednički preći više od tri milijardi evra.
Predsednik Srbije je naglasio da ovakvi sastanci, susreti i saradnja, omogućuju svim građanima ovih zemalja da rade i zarađuju što više i da ekonomije napreduju.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).