Djuric.jpg

Vesti

24.04.2013. - 16:39

Održan brifing sa diplomatskim predstavnicima država koje nisu priznale nezavisnost KiM

Beograd, 24. april 2013. godine – Savetnik predsednika Republike Srbije, g. Marko Đurić, održao je danas u Palati Srbija brifing za diplomatske predstavnike država koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Ovom prilikom ponovo je naglašen stav da Republika Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

 

Gospodin Đurić upoznao je prisutne sa najnovijim dešavanjima vezanim za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, informisao ih je detaljno o toku dijaloga sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, kao i o izazovima koje donosi nastavak dijaloga i implementacija već dogovorenog. On se zahvalio prisutnima na principijelnom stavu njihovih država o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Takođe, još jednom je apelovao na sve prisutne da ne menjaju svoj stav po ovom pitanju. Gospodin Đurić naglasio je da, uprkos tendencioznim tumačenjima koja su poslednjih dana prisutna u domaćoj i svetskoj javnosti, Republika Srbija sigurno neće menjati svoju principijelnu poziciju po pitanju nepriznavanja Kosova kao nezavisne države. On je posebno istakao da stavljanje u taj kontekst poslednjeg sporazuma iz Brisela ne doprinosi postizanju sveobuhvatnog i održivog rešenja za pitanje KiM, kao ni trajnoj stabilnosti čitavog regiona. 

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).