sava_radovanovic.jpg

Vesti

14.02.2018. - 10:59

Pismo-čestitka predsednika Vladimira Putina povodom Nacionalnog dana - Dana državnosti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, koji mu je uručio pismo-čestitku predsednika Vladimira Putina povodom Nacionalnog dana - Dana državnosti.

U pismu predsednika Putina se kaže:
 
„Rusko-srpski odnosi, koji se zasnivaju na davnim tradicijama prijateljstva i duhovne bliskosti, na visokom su nivou. Širi se politički dijalog i plodna saradnja u različitim oblastima.
 
Toplo se prisećam našeg nedavnog sastanka u Moskvi, konstruktivnih i sadržajnih razgovora. Računam da ćemo nastaviti da zajedno radimo na daljem unapređenju celokupnog kompleksa bilateralnih odnosa za dobrobit bratskih naroda naših zemalja.
 
Želim Vam, gospodine predsedniče, dobro zdravlje i uspehe, a svim građanima Srbije - blagostanje i prosperitet," navodi se u čestitiki predsednika Putina.
 
Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da će predstojeća poseta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, kojom prilikom će biti obeleženo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, dati snažnu potvrdu čvrstog prijateljstva dveju zemalja i odrediti prioritete buduće saradnje.
 
Ambasador Čepurin je istakao da je zvanična poseta predsednika Vučića Hrvatskoj važna za Srbe koji tamo žive i da očekuje da se odrazi na poboljšanje njihovog položaja. Predsednik Vučić je zahvalio što je ruski ambasador u Hrvatskoj prisustvovao Velikoj narodnoj skupštini Srpskog nacionalnog veća, održanoj juče u Zagrebu, i time iskazao brigu za položaj tamošnjih Srba.
 
Dvojica sagovornika su razmotrili i mogućnosti za povećanje privredne saradnje Srbije i Rusije, s obzirom na poboljšanje ekonomskih pokazatelja u obema zemljama. Oni su ocenili da će predstojeće zasedanje Međuvladinog mešovitog komiteta za saradnju dveju zemalja dati snažan impuls sveukupnim ekonomskim odnosima.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
Beograd, 14. februar 2018.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).