kg_velika.jpg

Vesti

12.04.2018. - 20:54

Početak radova na izgradnji industrijskog kompleksa „Mind park“ u Lužnicama kod Kragujevca

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obeležavanju početka radova na izgradnji industrijskog kompleksa „Mind park“ u Lužnicama kod Kragujevca.

Predsednik Vučić je izjavio  da za ljude u Šumadiji danas počinje neuporedivo bolja budućnost, jer je u srce Šumadije došao ponos nemačke industrije – „Simens“. Naglasio je da je upravo ovaj projekat jedan od ključnih za razvoj i napredak Srbije i za povećanje bruto društvenog proizvoda.
 
Istakavši da Nemačka u Srbiji već zapošljava 44.619 radnika,  a da će sa novim investicijama značajno preći i brojku od 50 000 radnika, zaključio je da Nemačka za Srbiju postaje, ne samo najvažniji spoljno – trgovinski partner, već i najznačajniji  poslodavac.
 
Predsednik Vučić je dodao da će dolaskom jednog od najvećih imena nemačke industrije, koji će u srcu Srbije proizvoditi vozove i tramvaje kakvi danas saobraćaju u Briselu, mnogo ljudi dobiti posao, ali i naučiti šta je težak rad.
 
Predsednik Srbije se zahvalio ljudima iz Kragujevca i preduzećima na realizaciji industrijskog parka, a posebno ambasadoru Nemačke u Srbiji Akselu Ditmanu na podršci upućenoj Srbiji.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).