mostar_velika_1.jpg

Vesti

09.04.2018. - 19:42

Poseta Mostaru - 09.04.2018.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas posle podne u Mostar, gde se sastao sa hrvatskim članom predsedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem.

Predsednik Vučić je zahvalio, kako je rekao, iskrenom prijatelju, na gostoprimstvu i čestitao mu na organizaciji sajma, posebno što će otvaranju prisustvovati i premijer Bugarske Bojko Borisov, zemlje koja je predsedavajuća EU.
 
Razgovori predsednika Aleksandra Vučića i hrvatskog člana predsedništva BiH vođeni su u skladu sa njihovim od ranije iskrenim i partnerskim odnosima i u znaku razumevanja obojice lidera, kao i njihovog stava da treba gledati u budućnost ka zajedničkim ciljevima.
 
Razgovaralo se o infrastrukturnoj i energetskoj saradnji dve zemlje, kao i otvorenim pitanjima, poput pitanja granice.
 
Predsednik Vučić istakao je da je dobro što je danas u Mostaru, gde se održava Međunarodni sajam privrede, na kojem je Srbija zemlja partner  i podsetio koliko je važno da pokažemo značaj koji Mostar ima za Srbiju u smislu saradnje i boljih privrednih kontakata.
 
On je podvukao da su Srbija i BiH u 2017. godini imale 13,9 odsto veću trgovinsku razmenu, i da hiljade ljudi živi od toga.
 
Ponovio je da Srbija poštuje BiH, da želi i radi na tome da odnosi budu još bolji i da će dati sve od sebe da gradimo što bolje ekonomije dveju zemalja.
 
Predsednik Vučić obišao je danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i episkopom zahumsko – hercegovačkim i primorskim Grigorijem i radove na obnovi Saborne crkve Svete trojice u Mostaru, koja je srušena u junu 1992.
 
Tom prilikom je izjavio da je Srbija do sada izdvojila 700.000 evra u njenu obnovu i da će uložiti još novca kako bi taj velelepni hram zasijao punim sjajem.
 
Predsednik Vučić je istakao da je siguran da će do 2020. godine radovi na obnovi hrama biti završeni, što će značiti opstanak i ostanak našeg naroda u Mostaru i celoj Hercegovini, a doprineće i upotpunjenoj multikulturalnoj slici tog grada. 
 
On je zahvalio episkopu zahumsko – hercegovačkom i primorskom Grigoriju što ih je dočekao na veliki uskršnji praznik u Mostaru.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).