Tan2013-7-8_124328304_0.jpg

Vesti

08.07.2013. - 13:26

Predsednik Nikolić otvorio renovirani atletski stadion Zavoda za sport

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je simboličnim pucnjem iz signalnog pištolja, kojim je dao znak za početak trke štafete četiri puta 100 metara, otvorio renovirani atletski stadion Zavoda za sport na Košutnjaku.

 
Nikolić je obraćajući se prisutnima rekao da svoj deci Srbije treba omogućiti da se nađu u sportu, podsećajući da što više dece u sportu označavaju zdravu naciju.
 
On je rekao da nema dovoljno sredstava, "ali da postoje razdeli u budžetu - obrazovanje, deca, sport, natalitet i u to ne sme da se dira".
 
Predsednik je dodao da je ulaganje u decu, ulaganje u budućnost i čestitao svima onima koji su doprineli da se ovaj stadion obnovi.
"Srbija kakvu vidim u budućnosti izgleda upravo ovako, gde se pruža šansa svima da uspeju. Kada sam bio mali, u Kragujevcu smo tri puta nedeljno išli u DTO Partizan da se bavimo sportom. Pronašao sam sebe u atletici, ali nisam bio uspešan kao legende koje su ovde sa nama", rekao je Nikolić.
 
On je čestitao rukovodiocima Zavoda na urađenom poslu i posebno naglasio činjenicu što će na obnovljenom terenu trenirati i sportisti sa invaliditetom.
"Čestitam što brinete i o hendikepiranima i što će oni ovde moći da pronađu svoj deo radosnog dana. S vremena na vreme, doći ću da iskontrolišem i da vidim koliko dece trenira", poručio je Nikolić.
 
Direktor Zavoda Jasminko Pozderac zahvalio je svima koji su uložili veliki trud u renoviranje ovog stadiona i ocenio da je "kraljica sportova" dala svoj pečat onome što je Zavod uradio.
"Danas je poseban dan u Zavodu za sport koji je osnovan još 1956. godine, jer nam je u goste došao predsednik Srbije. U poslednjih nekoliko godina renovirali smo sve terene koje imamo u Zavodu, a ovaj atletski stadion je kruna tog rada. Uspeli smo i ponosni smo jer su atletika, plivanje i gimnastika tri bazična sporta. Danas ovde svoj stadion imaju Atletski savez Srbije, Atletski savez Beograda i svi klubovi i oni na njemu mogu da treniraju onako kako se dogovore", poručio je Pozderac.
 
On je predsedniku Nikoliću uručio plaketu Zavoda, dok je reprezentativka u atletici Tatjana Jelača predsedniku Nikoliću poklonila dres Srbije.
 
Na svečanom otvaranju atletskog terena prisustvovali su i ministarka omladine i sporta Alisa Marić, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, generalni sekretar Olimpijskog saveza Srbije Đorđe Višacki, predsednik AŠ Veselin Jevrosimović i atletski reprezentativci Dragutin i Biljana Topić.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).