Tan2013-9-4_141013353_3.jpg

Vesti

04.09.2013. - 15:40

Predsednik Nikolić posetio fudbalsku reprezentaciju Srbije

STARA PAZOVA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetio je danas fudbalsku reprezentaciju u Sportskom centru u Staroj Pazovi i igračima i stručnom štabu poželo sve najbolje u predstojećem meču sa Hrvatskom.

 
"Verovatno ova poseta neće doneti ni pobedu ni poraz, ali bih želeo da se radujete u petak. Ako sam ja skupio hrabrosti da dođem na utakmicu, to znači da imam mnogo poverenja u vas. U petak ćete imati suparnike i nemojte da ih gledate kao neprijatelje, jer ih tako nećete pobediti. Suparnik je trenutno bolje rangiran, ali ja znam da niko ne može da ima veću želju za pobedom od nas", rekao je Nikolić obraćajući se igračima, stručnom štabu i rukovodstvu fudbalskog saveza Srbija (FSS).
 
On je pozvao igrače da igraju koliko mogu i najbolje što mogu i da im posle toga niko ništa neće moći da kaže.
"Mnoge sam bitke, trke u životu izgubio, ali znam da sam dao sve od sebe. Izgarajte na terenu, igrajte oprezno i nemojte da srljate. Ako budete igrali dobro, radovaćemo se čak i ako ne pobedite, jer vi ste najbolje što Srbija ima", rekao je Nikolić.
 
Nikolić je istakao da je oduševljen onim što je video kad su uslovi u Sportskom centru FSS i rekao da se nada kako će u njemu uskoro izrasti novi veliki igrači.
"Daj Bože da ih bude što više, imali smo rezultate i kada nije bilo ovakvih uslova, a ovaj Sportski centar omogućiće da stvorimo nove igrače. Znajte da uoči ove utakmice Srbija strepi za ishod, ali znam da ćete se boriti i voleo bih da vam u petak uveče posle utakmice pošaljem telegram čestitke", poručio je Nikolić.
 
Predsdnik Srbije je od prvog čovek FSS Tomislava Karadžića dobio svečanu plaketu, selektor Mihajlović predao mu je jaknu za himnu sa njegovim imenom, kapiten Ivanović dres sa brojem 10, a zamenik kapitena Kolarov loptu sa potpisima svih igrača.
 
Predsednik FSS Karadžić rekao je da je svima u Savezu čast zbog dolaska prvog čoveka države.
"Iskreno nas je obradovala želja predsednika da dođe i pozdravi nas uoči meča sa Hrvatskom. Iskoristili smo priliku da predsedniku pokažemo naš sportski centar, kojim se dičimo. Utakmica sa komšijama biće pravi derbi meč sportskih prijatelja. Prošlost pripada prošlosti, nas interesuje lepa današnjica i bićemo pravi domaćini. Sve to ne bismo postigli bez pomoći države", rekao je Karadžić.
 
On je dodao da je poseta Nikolića dodatni motiv za sve u reprezentaciji i obećao da će svi u državnom timu biti na nivou onoga što se od njih očekuje.
"Duboko verujem u pobedu Srbije", poručio je Karadžić.
 
Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se u petak od 20.45 sati.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).