22_11_2012_rusija(1).jpg

Vesti

22.11.2012. - 00:00

Predsednik Nikolić primio akreditive ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomisav Nikolić primio je akreditivno pismo ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, i tom prilikom još jednom je istaknuta zainteresovanost dveju zemalja za produbljivanje prijateljskih veza i svih oblika bilateralne saradnje.

Predsednik Nikolić je novopostavljenom ruskom ambasadoru rekao da se Srbija nalazi u osetljivom političkom trenutku i da se nada nastavku podrške Ruske Federacije.

 

Nikolić je istakao da Srbija i njeni građani cene pomoć Moskve u procesu traganja za rešenjem pitanja Kosova i Metohije mirnim i diplomatskim sredstvima, uz poštovanje međunarodnog prava i Rezolucije 1244 UN.

 

"Tradicionalno prijateljstvo i istorijska i duhovna bliskost naših naroda treba da doprinesu ukupnim odnosima kroz intenzivniji razvoj političke, ekonomske i kulturne saradnje", rekao je Nikolić.

Nikolić je pozvao ambasadora Čepurina da se maksimano angažuje na dovođenju ruskih investicija u Srbiju, ističući da je danas, u vreme krize, od suštinskog značaja jačanje saradnje srpske i ruske privrede.

 

"Uveravam vas da ćete imati podršku svih institucija Srbije i moju ličnu kako bismo odnose naših zemalja učinili još sadržajnijim i bogatijim", istakao je Nikolić.

 

Ambasador Čepurin još jednom je potvrdio da Ruska Federacija pruža snažnu podršku Srbiji u nastojanu da očuva svoj suverenitet i teritorijalni integritet, a Moskva je, prema njegovim rečima, sigurna da je pravedno rešenje moguće samo uz poštovanje međunarodnog prava.

 

Čepurin je, uručujući akreditive predsedniku Srbije, naglasio poseban karakter odnosa dveju zemalja, objasnivši da se rusko-srpsko prijateljstvo ne meri samo odnosom političara, već i dubokim vezama dva naroda. "Istorijsko i kulturno nasleđe naših naroda je kamen temeljac zajedničkog napredovanja. Kažu da prošlost u velikoj meri određuje budućnost i naša dužnost je da našu budućnost učinimo prosperitetnom", rekao je Čepurin.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).