36856(1).jpg

Vesti

27.07.2013. - 00:00

Predsednik Nikolić prisustvovao molebanu u Kijevu

KIJEV - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovao je danas u Kijevu, kod Spomenika svetog kneza Vladimira, svečanom molebanu povodom 1025 godina od krštenja Kijevske Rusije.

 
Nikolića je dočekao predsednik Ukrajine Viktor Janukovič, a molebanu su prisustvovali i predsednik Ruske federacije Vladimir Putin i Moldavije Nikolae Timofti.
 
Molebanu u Kijevu prisustvovali su i poglavari ruske, ukrajinske i srpske pravoslavne crkve i brojni crkveni verodostojnici.
 
U Ukrajini se ovog vikenda obeležava 1025. godišnjica otkako su Rusi primili hrišćanstvo.
 
U delegaciji Srbije, koju predvodi predsednik Nikolić, su i savetnici predsednika Marko Đurić, Jasmina Mitrović Marić, Vuk Fatić i ambasador Srbije u Ukrajini Rade Bulatović.
 
Predsednik Srbije, u toku dana, trebalo bi da se sastane s predsednikom Ukrajine u zgradi administracije predsednika Janukoviča.
 
Nikolić i Janukovič razgovarali su u Beogradu 6. juna, kada su se saglasili da su dve zemlje strateški opredeljene za EU.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).