Vesti

06.01.2018. - 12:42

Predsednik primio u posetu ambasadora Narodne Republike Kine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga sa kojim je razgovarao o ekonomskoj saradnji i daljem unapređenju odnosa dveju zemalja.

Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Mančanga da predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping pruži pomoć Srbiji u pronalaženju strateškog partnera za RTB Bor.
 
Dvojica sagovornika naglasila su značaj infrastrukturnih projekata, izdvajajući izgradnju brze pruge Beograd – Budimpešta i završetak radova na deonicama Koridora 11 - između Obrenovca i Uba i Lajkovca i Ljiga, kao i novog ugovorenog projekata izgradnje deonice autoputa Preljina – Požega.
 
Srpski predsednik je naglasio da je interes Republike Srbije da se u 2018. godini intenziviraju radovi na realizaciji industrijskih parkova u Beogradu i Smederevu.
 
Predsednik Vučić uputio je posebnu molbu predsedniku Si Đinpingu za unapređenje vojno-tehničke saradnje Republike Srbije i Narodne Republike Kine.
 
Beograd, 06. januar 2018. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).