tan2017-12-4_1023195_10.jpg

Vesti

04.12.2017. - 13:18

Predsednik Srbije primio u posetu zamenika ministra spoljnih poslova Republike Koreje Ćo Hjuna

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas zamenika ministra spoljnih poslova Republike Koreje Ćo Hjuna, koji mu je uručio pismo predsednika Mun Đeina.
U pismu korejskog predsednika se, između ostalog, kaže da je, pod izvanrednim vođstvom predsednika Aleksandra Vučića, Srbija napravila sjajan napredak u ekonomskom razvoju i da zato korejske kompanije pokazuju veliki interes za poslovanje u Srbiji i stvaranje partnerstava sa srpskim kompanijama. „Od uspostavljanja diplomatskih odnosa 1989. godine, naše dve zemlje su kontinuirano jačale političke, ekonomske i kulturne veze. Nadam se da u narednim godinama možemo i dalje da širimo obostrano korisnu saradnju,“ navodi se u pismu predsednika Mun Đeina.
Zamenik šefa korejske diplomatije je, s tim u vezi, istakao veliki interes da učestvuju u koncesiji beogradskog aerodroma, kao i za uspostavljanje direktne avio-linije između Seula u Beograda.
Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost korejskim kompanijama koje su već investirale u Srbiji, ne samo na otvaranju novih radnih mesta, već i na prenošenju radne etike srpskim radnicima, ističući i da je Koreja bila svojevrstan model za ekonomske reforme u našoj zemlji.
Srpski predsednik je takođe zahvalio na korejskim donacijama u visini od šest miliona dolara, a posebno na nesebičnoj pomoći za odgovor na migrantsku krizu.
Dvojica sagovornika su se saglasili da je, zarad bližih odnosa Srbije i Koreje, neophodno realizovati više međusobnih poseta na visokom nivou.
Takođe su izrazili nadu da će se situacija na Korejskom poluostrvu stabilizovati mirnim putem i kroz dijalog.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
04. decembar 2017. godine

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).