biciklisti_velika.jpg

Vesti

28.04.2018. - 16:08

Predsednik Vučić ispratio bicikliste na putovanje do Istanbula

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ispratio je danas četvoro biciklista iz Srbije i Turske koji su krenuli na turu „Most prijateljstva“ od Stambol kapije u Beogradu do Beogradske kapije u Istanbulu i poručio da taj gest govori o sve snažnijem i bližem povezivanju Srbije i Turske.

"Ovo je divan znak i gest prijateljstva“, rekao je predsednik Vučić na Kalemegdanu, odakle su po dvoje biciklista iz Srbije i Turske, Milica Rakić i Aleksandar Mijatović, Ouzhan Emiš i Muhamed Ali Uuz, krenuli u Istanbul povodom predstojeće posete predsednika Srbije Turskoj   7. maja.
 
Predsednik Srbije je Milici i Aleksandru poručio da u ovom trenutku ne predstavljaju samo sebe i svoj biciklistički klub ili savez, već Srbiju, sve radnike koji su u poslednjih nekoliko godina dobili posao u turskim kompanijama i sve one koji će u njihovim kompanijama tek početi da rade.
 
Predsednik Vučić je rekao da je Turska zemlja koja nam je mnogo pomogla, podsetivši na njihovu pomoć nakon katastrofalnih poplava 2014. godine, te poručio da smo na tome beskrajno zahvalni, ali i poželeo još više turista i investitora iz te zemlje.
 
On je podsetio  i da imamo odlične političke odnose, koji su omogućili da razmena između dve zemlje stalno raste.
 
"I to je tek početak i tek ćemo imati priliku, u različitim sferama društvenog života. Mi prethodnih dana naporno radimo na tome", zaključio je.
 
Predsednik Vučić je još jednom zahvalio turskim prijateljima i poručio da s radošću očekuje susrete sa predsednikom Erdoganom.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).