ambasada_velika.jpg

Vesti

13.06.2018. - 18:05

Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji buduće ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji budućeg sedišta ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu i tom prilikom položio kapsulu u temelje nove zgrade.

"Uveren sam da će ova zgrada krasiti jednu od najlepših ulica u Beogradu, Ulicu kneza Miloša, ali i da će biti  svedok važnih razgovora Srbije u kojima Nemačka igra jednu od ključnih uloga", istakao je predsednik Vučić i dodao da su odnosi između dve države u prošlom veku bili dinamični, sa usponima i najtežim mogućim padovima.
 
"Mi smo ih međusobnim razumevanjem i poverenjem unapredili i oni su danas  na najvišem nivou u našoj savremenoj istoriji, kvalitetni i sadržajni", objasnio je predsednik Srbije. On je rekao da želi da izrazi veliku zahvalnost kancelarki Angeli Merkel, koja je svojom odgovornošću, ozbiljnošću i posvećenošću doprinela očuvanju mira i stabilnosti u regionu, posebno pokretanjem Berlinskog procesa, koji Srbija podržava.
 
Predsednik Vučić je naveo  da je Nemačka postala prvi partner Srbije u trgovinskoj razmeni, najveća zemlja izvoznik i najveća zemlja uvoznik proizvoda iz Srbije, ali da je Srbija spremna za jačanje i unapređenje bilateralne saradnje.
 
"Nadam se da će to biti i želja Nemačke. Takođe smo zahvalni Nemačkoj na podršci na našem evropskom putu. Srbija je uložila velike napore ka članstvu u EU, na unapređenju regionalne saradnje, a rekao bih i pokazala ozbiljnost u rešavanju problema", rekao je predsednik Vučić i naglasio da moramo da menjamo, popravljamo i unapređujemo situaciju u Srbiji.
 
"Moramo da saslušamo druge, kao što moramo da zamolimo druge da saslušaju nas. Pre nego što donosite odluke o Srbiji, ako ništa drugo, molimo vas da pokažete takvo poštovanje prema Srbiji da želite da saslušate šta misli i želi“, zaključio je predsednik Vučić.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).