Predsednik Vučić primio danas i akreditivna pisma ambasadora Republike Francuske

Vesti

11.12.2017. - 13:35

Predsednik Vučić primio danas i akreditivna pisma ambasadora Republike Francuske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Republike Francuske Frederika Mondolonija.

Ambasador Mondoloni je predsedniku Vučiću preneo poruku predsednika Francuske, u kojoj se ističe da cene politiku mira i stabilnosti koju Srbija vodi u regionu, inicijativu za vođenje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, kao i hrabrost za sprovođenje ekonomskih i drugih reformi.

Srpski predsednik je rekao da mu je zadovoljstvo što novog francuskog ambasadora upoznaje u danu kada putuje u Pariz, gde, na poziv predsednika Emanuela Makrona, kao predstavnik sa Zapadnog Balkana, učestvuje na Samitu „Jedna planeta“, posvećenom dvogodišnjici potpisivanja Pariskog sporazuma o klimi. On je izrazio zadovoljstvo što će imati priliku da ponovo sretne francuskog predsednika i razmeni mišljenja o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu i šire. Predsednik Vučić je izrazio nadu da će sledeće godine doći do realizacije zvanične posete predsednika Makrona Srbiji, što bi bilo od najvećeg značaja za kontinuitet dobrih odnosa i unapređenje saradnje dveju zemalja.

Dvojica sagovornika su konstatovali da je sledeća godina, kada se obeležava stogodišnjica završetka Prvog svetskog rata, prilika ne samo da se podseti na istorijsko savezništvo dveju zemalja, već i da se da podsticaj jačanju veza u svim oblastima. Predsednik Vučić i ambasador Mondoloni su istakli da je zajednički interes da tradicionalno dobre odnose prate redovan politički dijalog i više zajedničkih ekonomskih projekata, s obzirom na to da postoji Sporazum o strateškom partnerstvu kao odlična osnova. Oni su naglasili i postojeću dobru saradnju dveju zemalja u oblasti bezbednosti.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Francuskoj na podršci u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kao i na pomoći u stvaranju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, što je prioritet Srbije i uslov napretka celog regiona.

Beograd, 11. decembar 2017. godine

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).