tan2017-12-5_122616143_2.jpg

Vesti

05.12.2017. - 15:42

Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, sa kojim je razgovarao o programu svoje zvanične posete Moskvi, gde će boraviti od 18. do 20. decembra na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina.

Ambasador Čepurin je rekao da je poseta predsednika Vučića od najvećeg značaja za odnose Srbije i Rusije i da će doprineti daljem jačanju svestrane saradnje dveju zemalja. Predsednik Vučić je rekao da će sastanak sa predsednikom Putinom biti važan za razgovore o konkretnim predlozima za unapređenje političkog dijaloga, kao i ekonomske, vojno-tehničke i svake druge saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije. Očekuje se da će dvojica predsednika razgovarati i o drugim temama - od odnosa u regionu do političke i ekonomske situacije u svetu. Predsednik Srbije će tokom posete Rusiji imati i razgovore sa mnogim ruskim zvaničnicima i privrednicima.
Ambasador Čepurin je predsedniku Vučiću uručio i pismo predsednice Saveta Federacije Valentine Matvijenko, koja je nedavno boravila u Beogradu, u kome se, između ostalog, kaže:
„Konstruktivna i nadasve otvorena razmena mišljenja po pitanjima od uzajamnog interesa potvrdila je da širenje rusko-srpskih veza u svim oblastima odgovara nacionalnim interesima dveju zemalja. Naš sastanak je još jednom pokazao obostrano interesovanje za razvoj višesmerne i uzajamno korisne saradnje između Rusije i Srbije, zasnovane na principima bratskog prijateljstva, poštovanja i uzimanja u obzir interes obe strane, i pružio priliku da zacrtamo dalje korake radi intenziviranja bilateralnih veza, uključujući i one na međunarodnoj sceni,“ navodi se u pismu Matvijenkove predsedniku Vučiću.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd, 05. decembar 2017. godine

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).