mekalister_velika.jpg

Vesti

24.05.2018. - 23:50

Sastanak sa predsedavajućim Komitetu za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem za Srbiju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa predsedavajućim Komitetu za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem  za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Predsednik  Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare,  nakon sastanka,  rekao da će Srbija biti spremna da u svakom trenutku razgovara o kompromisu, ali da pre toga očekuje ispunjenje Briselskog sporazuma.
 
"Daću sve od sebe da se izborim protiv stava 80 odsto ljudi koji misle da treba održati zamrznuti konflikt, jer ako bude odmrznut, ne želim da budem odgovoran za novi sukob. Neću donositi odluku protiv našeg naroda. Stabilnost je važnija od svega drugog", rekao je predsednik Vučić.
 
Predsednik Srbije  je zahvalio evropskom  izvestiocu Dejvidu Mekalisteru na tome što je bio iskren u kritikama, ali i pohvalama, jer je i u jednom i drugom našao pravu meru.
 
Predsedavajući Komitetu za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestilac za Srbiju Dejvid Mekalister rekao je da se evropski ciljevi Srbije ostvaruju  i  izrazio uverenje da će Srbija nastaviti da ima lidersku ulogu u regionu. On je pohvalio srpsku privredu rekavši da je ekonomija naše zemlje svakog dana sve bolja i da je to uspeh odgovorne vlasti , ali  da vladavina prava mora biti dalje osnažena da bi zemlja postala privlačnija za investitore koji dolaze u sve većem broju.
 
"Želim da svaki put razumem Srbiju sve bolje", poručio je Dejvid Mekalister i dodao da Srbija mora da iskoristi zamah jer  trajna stabilnost zahteva usredsređivanje pažnje na pomirenje i dobre odnose. On je izjavio da je započeo rad na novom izveštaju  i da se nada da će Srbija biti nagrađena za neprestani napredak. 
 
Beograd, 24. maj 2018. 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).