Sastanak sa Donaldom Tuskom maj 2018

Vesti

25.04.2018. - 22:01

Sastanak sa predsednikom Evropskog saveta

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom, sa kojim je razgovarao o odnosima Evropske Unije i Srbije, evrointegracijama, regionalnoj saradnji i investicijama.

"Zahvalan sam našem prijatelju Donaldu Tusku što je, samo nedelju dana posle izveštaja Evropske komisije pokazao da je prijatelj naše zemlje i da možemo da računamo na podršku u daljim evrointegracijama", rekao je predsednik Srbije.
 
Predsednik Vučić je naveo da su on i predsednik Evropskog saveta, pored brojnih konkretnih projekata, razgovarali i o pitanju Kosova i Metohije i istakao da možemo da prihvatimo svaki kompromis, ali da ne možemo da prihvatimo ponižavanje Srbije.
 
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao je da je glavni razlog njegove posete Beogradu priprema za Samit u Sofiji.
 
"Vaš predsednik je pokretač ekonomske integracije ovog regiona. Zahvaljujući njegovoj inicijativi i odlučnosti, Samit u Sofiji biće posvećen  jačanju privredne saradnje", dodao je Donald Tusk i napomenuo  da se preko 60 odsto srpske trgovine odvija sa EU.
 
"Hteli bismo da u budućnosti produbimo naše ekonomske veze. Mi hoćemo da osnažimo saradnju gde će ona biti od najveće dobrobiti, što podrazumeva i investiranje u puteve, železnice, podrazumeva i više studentskih i kulturnih razmena", rekao je predsednik Evropskog saveta.
 
Posle zajedničkog susreta, predsednik Vučić i predsednik Evropskog saveta Tusk  sastali su se sa predsednikom Evropske investicione banke Vernerom Hojerom i prisustvovali potpisivanju Finansijskog ugovora između Evropske investicione banke i kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA).
 
Beograd, 25.04.2018. 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).