kuj_2844.jpg

Vesti

13.10.2017. - 09:10

"Srbija podržava sve što može da doprinese pomirenju na Zapadnom Balkanu" Sastanak sa generalnim sekretarom Nordijskog saveta ministara Dagfinom Hejbrotenom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas generalnog sekretara Nordijskog saveta ministara Dagfina Hejbrotena, sa kojim je razgovarao o prednostima nordijskog modela jake regionalne saradnje, kao i o mogućnosti da taj način povezivanja posluži kao primer Zapadnom Balkanu, makar u određenim oblastima saradnje.

Hejbroten je naglasio da su nordijske zemlje, kao male po broju stanovnika, prepoznale prednosti zajedništva i da su, iako ne uvek lako, našle načina da stvore određeni nivo integracije i prekogranične mobilnosti, koja je stvorila uslove za izuzetan ekonomski razvoj. On je ponudio da to iskustvo bude podeljeno sa Zapadnim Balkanom, naglasivši da je, osim ekonomskog napretka, nordijski model saradnje doveo i do velikog poverenja među narodima.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija podržava sve što može da doprinese pomirenju na Zapadnom Balkanu, stabilnosti regiona, kao i njegovom napretku, podsetivši da se zalaže za jače povezivanje zapadnobalkanskih naroda kroz stvaranje regionalne ekonomske zone.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost državama članicama Nordijskog saveta za podršku evropskom putu Srbije.

Foto Tanjug, Dragan Kujundžić

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd, 13. oktobar 2017. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).