img_3636.jpg

Vesti

25.01.2018. - 17:17

Svetski ekonomski forum u Davosu 2018 - Sastanak sa evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom sa kojim je razgovarao o situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.

Predsednik Vučić i komesar Han razgovarali su o napretku Srbije na evropskom putu uoči objavljivanja najavljene strategije o proširenju EU.
 
Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će ta strategija biti konkretizacija pozitivnih i ohrabrujućih poruka predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera, koji je Srbiju označio kao predvodnika u procesu proširenja Evropske unije na Zapadni Balkan, kao i da će strategija imati značajan uticaj na mir i stabilnost u regionu. Dvojica sagovornika saglasili su se da je dobro što je Zapadni Balkan ponovo u fokusu EU, posebno tokom bugarskog predsedavanja Unijom.
 
Srpski predsednik i evropski komesar razgovarali su i o dijalogu Beograda i Prištine, ističući da je važno da u budućnosti i Beograd i Priština imaju realan, ozbiljan i odgovoran pristup. „Situacija u kojoj se dve strane dogovaraju mora da bude takva da i jedni i drugi budu pomalo nezadovoljni. Ako neko misli da može da dobije sve, a da drugi ne dobije ništa, onda je to pogrešan put, koji neće dovesti do rešenja“, zaključio je predsednik Vučić.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Davos,
25. januar 2018. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).