tan2018-2-23_113153119_0.jpg

Vesti

23.02.2018. - 13:07

Zvanična poseta Republici Bugarskoj - sastanak sa predsednicom Narodnog sobranja Republike Bugarske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Sofiji sa predsednicom Narodnog sobranja Republike Bugarske Cvetom Karajančevom, sa kojom je razgovarao o snažnijoj parlamentarnoj saradnji kao doprinosu jačim bilateralnim, političkim i ekonomskim odnosima.

Predsednik Vučić zahvalio je na podršci Bugarske evropskom putu Srbije, posebno u svetlu bugarskog predsedavanja Evropskoj uniji, tokom kojeg će veliki deo aktivnosti biti posvećen Zapadnom Balkanu. Srpski predsednik je rekao da je to važno i za regionalnu stabilnost, kao uslov ekonomskog napretka. On je naglasio da Srbi doživljavaju Bugare kao prijateljski narod i da ga raduje povećanje broja bugarskih turista koji posećuju Srbiju, jer to nije samo izvor prihoda, nego i način za približavanje dvaju naroda i dveju zemalja. Predsednik Vučić je, takođe, istakao da ceni poziciju Bugarske da je, u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, važno saslušati i stavove i predloge Srbije.
 
Predsednica Karajančeva je, uz podršku evropskom putu Srbije, iskazala spremnost da podeli bugarska iskustva, kako bi Srbija lakše sprovela reforme i prilagodila se evropskom zakonodavstvu.
Predsednik Vučić je najavio da će, kroz finansiranje države, biti poboljšan položaj bugaske nacionalne manjine u Srbiji.
 
Dvoje sagovornika su naglasili i značaj infrastrukturnog i energetskog povezivanja dveju zemalja.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE
Sofija, 23. Februar 2018. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).