Састанак са председавајућим Комитету за спољне послове Европског парламента и известиоцем за Србију

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се вечерас са председавајућим Комитету за спољне послове Европског парламента и известиоцем  за Србију Дејвидом Мекалистером. 

Сусрет са бившим државним секретаром САД

Председник Републике Србије Александар Вучић и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примили су данас бившег државног секретара САД Џона Керија и једног од најзначајнијих америчких бизнисмена Тима Колинса.

Састанак са чланом Одбора за европске послове немачког Бундестага

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас Мануела Сарацина, члана Одбора за европске послове немачког Бундестага из редова Зелених, са којим је разговарао о сарадњи Србије и Немачке, ситуацији у региону и европским интеграцијама.

 

Писмо председника Народне Републике Кине Сија Ђинпинга

Председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг одговорио је на писмо председника Републике Србије Александра Вучића, који је тражио блиску сарадњу са Народном Републиком Кином у свим областима од обостраног значаја. У писму председника Сија се наводи:

 

Састанак са делегацијом Одбора за европске послове Сената Републике Француске

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом Одбора за европске послове Сената Републике Француске са којима је разговарао о билатералним односима, ситуацији у региону и европском путу Србије.

 

Дводневна посета Азербејџану

Председник Републике Србије  Александар Вучић наставио је данас посету Азербејџану полагањем венца у Бакуу на споменик лидеру нације Хејдару Алијеву.

Pages