Најаве и обавештења

28.04.2016. - 15:29

Информација за медије 28.04.2016. Извештавање медија Индонезија

Београд, 28. април 2016. године - Посета председника Републике Србије Томислава Николића Индонезији привукла је велико интересовање тамошњих медија. Као најинтересантније детаље скоро сви наводе договорену међусобну подршку у стратешким питањима, оживљавање активне билатералне сарадње након 58 година, колико је прошло од претходне посете председника наше земље Индонезији, а посебно разговоре о унапређењу економских односа између двеју држава.

Потписивање Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Индонезије о укидању визног режима за носиоце дипломатских и службених пасоша и Програма сарадње у области образовања између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије и Министарства образовања и културе Индонезије, у индонежанским медијима је дочекано као први, охрабрујући корак ка оживљавању прилично успаваних вишедеценијских билатералних односа. Такође, преноси се очекивање за успостављањем режима реципрочних царинских олакшица, како би трговинска размена између Индонезије и Србије добила нови подстицај.