03.06.2017. - 20:39

Брдо-Бриони: Састанак са председником Македоније

Брдо код Крања, 03. јун 2017. године – Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са председником Македоније Ђорђем Ивановим о односима двеју земаља, за које су оба саговорника истакла потребу да морају бити најбољи могући.

Председник Вучић је рекао да је неопходно градити те односе у свим сферама живота и радити на повећању трговинске размене у оба смера. „Јужним краком коридора 10 успоставићемо много бољу везу наше две земље. Наши народи су веома блиски. Учинићемо све да односи Србије и Македоније буду добри на свим нивоима“, истакао је Вучић и пожелео македонском колеги успех и напредак у будућности.

Председник Иванов честитао је Александру Вучићу победу на изборима за председника и изразио наду да ће у будућности радити на јачању односа двеју земаља, јер ближе суседе једни од других немамо. Македонски председник прихватио је позив да присуствује инаугурацији председника Вучића 23. јуна ове године у Београду.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.