19.04.2018. - 18:29

Честитка новоизабраном председнику Републике Кубе Мигелу Дијас-Канелу

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку  новоизабраном председнику Републике Кубе Мигелу Дијас-Канелу, у којој се каже:

„Примите моје срдачне честитке поводом Вашег избора за председника Републике Кубе. Уверен сам да ћете ову часну и захтевну дужност обављати са пуном одговорношћу и посвећеношћу у најбољем интересу Ваше земље и Вашег народа, настављајући славну слободарску традицију.

Уверавам Вас да ћемо ми у Србији наставити да предано јачамо наше традиционалне односе са Кубом, као и пријатељске везе са кубанским народом. Желим овом приликом да истакнем подршку Кубе територијалном интегритету и суверенитету Србије, на коју узвраћамо с великом захвалношћу.

Гостопримство и срдачност кубанског руководства и народа, које сам доживео приликом моје званичне посете прошлог децембра, као и свеобухватни и садржајни разговори које сам водио, оснажили су ме да још више радим на продубљивању не само политичких, него и економских веза и сарадње, у корист напретка наших двеју земаља“, наводи се у честитки председника Вучића.

Београд,

19. април 2018. године