04.02.2016. - 15:14

Честитка председника НР Кине председнику Николићу поводом Дана државности и рођендана председника

Председник Народне Републике Кине, Њ. Е. Си Ђинпинг упутио је данас честитку председнику Републике Србије Томиславу Николићу поводом 15. фебруара Дана државности Републике Србије и честитку поводом рођендана председника Николића.

"Последњих година односи између НР Кине и Републике Србије одржавају тренд доброг развоја, садржаји стратешког партнерства се непрекидно продубљују, што је у складу са основним интересима наше две земље и наша два народа. Придајем велику пажњу развоју односа између НР Кине и Републике Србије и желим да заједно улажемо напор, јачамо повезивање развојних стратегија две стране у оквиру иницијативе "Један појас, један пут", подижемо стратешко партнерство Кине и Србије на виши ниво. Републици Србији желим просперитет, а народу благостање", наводи се у честитци председника Си Ђинпинга

У честитци коју је председник НР Кине упутио председнику Николићу поводом његовог рођендана (15. фебруара) наводи се: "Са великим задовољством констатујем да се последњих година стратешко партнерство НР Кине и Републике Србије непрекидно продубљује, а конкретна сарадња у свим областима проширује. Придајем велику пажњу развоју односа између НР Кине и Србије и желим да заједно улажемо напор, подстичемо стратешко партнерство Кине и Србије, како би се још боље развијало и допринело благодати наше две земље и наша два народа. Желим ти добро здравље и све најбоље."

Си Ђинпинг

Председник Народне Републике Кине