18.12.2017

Честитка Себастијану Курцу поводом ступања на дужност савезног канцелара Републике Аустрије

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је писмо савезном канцелару Републике Аустрије Себастијану Курцу, са најбољим жељама за успех у раду. У писму се, између осталог, каже:

„Примите моје најсрдачније честитке за ступање на одговорну дужност савезног канцелара Републике Аустрије.
Једном приликом сте рекли да није реч само о томе да нешто будеш, већ и да нешто урадиш. Та порука је блиска сваком ко је имао част да му буде указано поверење да обавља државничку дужност и сигуран сам да Вам поверење грађана Аустрије даје снажну вољу да их водите чврсто утемељеним путем успеха и напретка. Уверен сам да ћете снагом Вашег лидерства, заснованом на споју младости и политичког искуства, донети много добробити за будућност Ваше земље, као и целе Европе.
Верујући у Вашу енергију и знање, сигуран сам да ћемо и кроз будућу сарадњу доприносити све бољим политичким и економским односима наших двеју земаља и будите уверени да Србија остаје пријатељ и поуздан партнер Аустрије. Користим ову прилику да Вам још једном захвалим за подршку коју исказујете Србији на европском путу“, наводи се у писму председника Александра Вучића.

Београд,
18. децембар 2017. године