uae_1.jpg

18.09.2014. - 18:12

Eмирати ће наставити да инвестираjу у Србиjу

Београд, 18. септембар 2014. године – Председник Републике Томислав Николић, састао се са принцом престолонаследником Уједињених Арапских Емирата, шеиком Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном.

Председник Николић је захваливши се шеику бин Заједу на досадашњим инвестицијама у Србију истакао важност даљег снажења билатералних односа две земље, нарочито у области економије. Србија је спремна да са бројним пројектима привуче инвестиције из Емирата и уложи максималне напоре да у сарадњи са инвеститорима из те земље покрене своју економију. Традиција пријатељства два народа искована је у време када је Србија била у много бољем економском положају него сада. Помажући Србију њени пријатељи из Емирата кроз инвестиције исказују своју захвалност, нагласио је председник Републике.

Шеик бин Зајед ал Нахјан је истакао лично пријатељство са председником Николићем, нагласивши да је за кратко време учињено много тога на обнови сарадње два народа. Он је додао да се у Србији осећа као у својој другој отаџбини. Емирати ће наставити да инвестирају у Србију, од које очекују израду пројеката у различитим областима, као што су пољопривреда, информационе технологије, фармацеутска индустрија и слично.

Шеик бин Зајед ал Нахјан позвао је председника Николића да дође у званичну посету Емиратима у новембру месецу.