predsednik_nikolic_sa_ambasadorom_slovenije.jpg

28.11.2014. - 12:36

ЕВИДЕНТНО ЈЕ ДА СУ СЕ У СРБИЈИ ДЕСИЛЕ МНОГЕ ПОЗИТИВНЕ ПРОМЕНЕ

Треба бити искрен и признати да је евидентно да су се у Србији у последње две године десиле многе позитивне промене, као и да је Србија почела да функционише као модерна држава, речено је данас у Београду током опроштајног састанка председника Републике Србије Томислава Николића и досадашњег амбасадора Републике Словеније Франца Бута.

Србија и Словенија тренутно одржавају сјајне билатералне односе. Амбасадор Бут је рекао да је Словенија захвална што је у протекле две године дошло до великог напретка по питању сукцесије бивше СФРЈ и изразио наду да ће се ускоро видети напредак и по питању архива. Он је такође истакао да Србија прави одлучне кораке у будућност и да је охрабрујуће било видети пре две године како је добила председника Републике који ће заиста бити председник Републике, што значи свих грађана, а не пре свега само једне политичке партије.

Председник Николић је изразио очекивање да ће се одлични односи између Србије и Словеније и у будућности унапређивати и да ће наше привреде, које су природно упућене једна на другу, ускоро моћи да раде и на заједничком производу, са којим ћемо удружено моћи да наступамо на трећим тржиштима.