20.10.2014. - 16:30

Одговор дневном листу Курир

Београд, 20. октобар 2014. године – Поводом текста објављеног у Куриру од 20.10.2014. године под насловом “*Председниче Николићу, где ти блену гориле?” молимо Вас да објавите следећи одговор Милорада Симића, саветника председника Републике:

Обезбеђење председника Републике чине врхунски обучени припадници Министарства унутрашњих послова који непосредно прате и штите председника током 24 часа. Међутим, безбедност председника не подразумева само непосредно физичко обезбеђење, већ и ангажовање свих служби безбедности на прикупљању информација и сазнања о свим могућим претњама и облицима угрожавања његове безбедности, и у вези са тим, предузимање одговарајућих мера.

Војна парада је имала највећи могући степен безбедносне заштите свих штићених личности, тако да један поглед припадника обезбеђења, који Ви наводите као пропуст, апсолутно није могао да угрози безбедност председника Републике.

Очигледно је да Курир у конкретном случају има задатак да обављање тог посла извгне руглу, а то није први пут. Питање је само шта је крајњи циљ свега тога. Ваш текст је изузетно непрофесионалан и увредљив, с обзиром на то да веома ружно квалификујете припаднике обезбеђења председника, називајући их горилама које блену, људима који уместо да раде лудо се забављају, бодигардовима, недораслима и сл.

Текст у Вашим новинама у коме квалификујете председниково обезбеђење као аматере који ризикују живот шефа државе, може да буде и подстицајан за све оне који у вези са тим имају зле намере.