tan2016-5-19_141536742_1.jpg

19.05.2016. - 15:22

Председник Николић обавио консултације са Александром Вучићем

Београд, 19. мај 2016. године – Председник Републике Србије Томислав Николић саслушао је данас Александра Вучића, представника изабране, изборне листе – АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ, који га је обавестио да има већину за формирање Владе. Изборна листа на чијем је челу Александар Вучић, освојила је највећи број посланичких места у новом сазиву Народне скупштине Републике Србије.

Председник Србије Томислав Николић је нагласио да протекли избори ниси зауставили напредак Србије и изразио очекивање да ће динамика реформи бити настављена, а да су резултати већ видљиви. Александар Вучић је представио план и програм развоја Србије у наредне четири године.
Председник Николић ће у складу са Уставом члан 112. став 3. саслушати мишљење представника изабраних, изборних листа и након тога, предложити Скупштини Србије, кандидатa за председника Владе.

Председник Николић је поручио да ће, у складу са својим уставним овлашћењима, делити са Владом одговорност у суочавању са искушењима и изазовима као и да ће се и у будућности залагати за наставак реформи, мир и стабилност у региону и продубљивање добрих односа на међународном плану.