Tan2013-5-28_112839928_1.jpg

28.05.2013. - 00:00

Председник Николић са амбасадором Италије

Београд, 28. мај 2013. године – Председник Републике Србије Томислав Николић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Италије, господина Арманда Варикија.

Амбасадор Варикио пренео је поздраве председника Италије Ђорђа Наполитана и изнео став да је Србија у претходном периоду донела храбре и тешке одлуке и да због тога заслужује да добије датум отпочињања приступних преговора. Он је додао да Европска унија не може да буде уједињена и цела све док и наша земља не постане њен део.

Председник Николић се захвалио амбасадору Варикију на његовом доприносу да се односи између Републике Србије и Републике Италије подигну на што виши ниво. Истовремено, председник Србије званично је позвао председника Републике Италије, Ђорђа Наполитана, да посети нашу земљу.

Подели