tan2015-3-5_142349437_1.jpg

05.03.2015. - 17:47

Председник Николић са амбасадором Казахстана

Београд, 05. март 2015. године - Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је са Нурбахом Таураревићем Рустемовим, aмбасадором Републике Казахстан на нерезиденцијалној основи.

„Србија је отворена земља за сарадњу са свима, на принципима међусобног поштовања и уважавања обостраних интереса“, истакао је председник Николић и додао да постоји озбиљна перспектива за проширење сарадње, пре свега на пољу економије, са Републиком Казахстан, као нама традиционално пријатељском земљом.

Амбасадор Нурбах Таураревић Рустемов је нагласио да Република Казахстан подржава принципијални став Србије у вези проблема Косова и Метохије. „Став Републике Казахстан је јасан: никада нећемо признати једнострано проглашену независност Косова и Метохије“, рекао је амбасадор Рустемов. Он се такође сложио са председником Николићем о потреби проширења сарадње између наше две земље.

Амбасадор Рустемов пренео је председнику Николићу позив председника Републике Казахстан да посети њихову земљу.