tan2016-9-22_101336474_0.jpg

22.09.2016. - 15:11

Председник Николић са делегацијом Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Европска унија - Србија

Београд, 22. септембар 2016. године – „Србија је годинама улагала велике напоре да се успостави трајна стабилност региона у коме живимо. Упркос томе, у последњих неколико месеци ситуација је врло турбулентна и сада је настао проблем који се може решити само ако се сви придржавамо европских стандарда и изворних начела Европске уније, а то је жеља за друштвом у коме влада мир. Србија не жели никакве конфликте, и ако се сви у региону потрудимо да будемо довољно разумни, конфликата међу народима никад више неће ни бити“, рекао је председник Републике Србије Томислав Николић током данашњег састанка са делегацијом Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Европска унија – Србија.

Председник Николић такође је истакао да је Србија чврсто решена да што пре постане пуноправни члан Европске уније и изразио очекивање да ће се врло брзо отворити нова поглавља.

Председавајући Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Европска унија – Србија, Едвард Кукан, рекао је да Европска унија, исто као и Србија, има велики интерес да се у региону осигура трајна стабилност. Он је додао да Србија показује политичку зрелост доприносећи том циљу и истакао наду да ће сви проблеми бити превазиђени, како би регион могао даље да гради заједничку европску будућност. Говорећи о европском путу наше земље, Кукан је оценио да је Србија остварила велики напредак јер се понаша као поуздан партнер и води одговорну политику. Он је рекао да Србија има одличан тим у преговорима са Европском унијом и да је уверен да ће нова поглавља врло брзо бити отворена.