11_02_2013_2.jpg

11.02.2013. - 17:24

Председник Николић са Његовом Светости патријархом српским Иринејем.

Београд, 11. фебруар 2013. године – Председник Републике Србије Томислав Николић, у оквиру редовних контаката, разговарао је данас у Београду са Његовом Светости патријархом српским Иринејем.

Председник Николић и патријарх Иринеј изразили су забринутост у вези са безбедношћу грађана и српске Цркве на Косову и Метохији, поготово након недавних догађаја везаних за манастир Високи Дечани. Саговорници су се сагласили да међународне организације, које су присутне у јужној српској покрајини, обавезује мандат, са којим се сагласила и Република Србија, да штите права и безбедност грађана и верске објекте на Косову и Метохији.

Председник Републике је такође упознао Његову Светост и о разговорима које је 5. фебруара у Истанбулу водио са васељенским патријархом Вартоломејем.

Председник Николић и патријарх Иринеј разговарали су и о следу будућих дешавања у вези са обележавањем 1700 година Миланског едикта.

Подели