25.07.2017

Председник Вучић и председник Владе Италије Паоло Ђентилони

Председник Републике Србије Александар Вучић борави у једнодневној посети Италији током које се састао са председником Владе Италије Паолом Ђентилонијем са којим је разговарао о билатералним односима, економској сарадњи и ситуацији у региону.

"Нема потребе за потврдом чињенице да су наше две земље добри пријатељи, са сјајним економским и политичким односима. Тај однос треба искористити и за побољшање стања у региону", истакао је италијански премијер.

Председник Вучић нагласио је да је Италија један од најбољих трговинских партнера Србије и изразио наду да ће још више италијанских инвеститора доћи у Србију, као и да ће број италијaнских туриста бити повећан. Он је захвалио на пуној подршци Италије европском путу Србије, као и на ангажовању италијанске Владе у организацији Самита земаља Западног Балкана у оквиру Берлинског процеса, који је одржан пре две недеље у Трсту.

Председник Вучић обавестио је премијера Ђентилонија о економским реформама које је српска Влада предузела у последње две године.

Двојица саговорника разговарали су и о наставку дијалога са Приштином,
односима у региону и начину за убрзање процеса интеграција региона Западног Балкана у ЕУ.

Премијер Ђентилони изразио је наду да ће ускоро бити одржана и седница две владе.

Председник Вучић наставља посету сусретом са председником Републике Италије Серђом Матарелом.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.