kuj_9846.jpg

02.08.2017. - 11:38

Председник Вучић примио делегацију оружаних снага Сједињених Америчких Држава

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас делегацију оружаних снага Сједињених Америчких Држава, у којој су двадесет један бригадни генерал и контра-адмирал, који су недавно унапређени у генералске чинове, а коју предводи пензионисани генерал Филип Бридлав, претходни командант снага НАТО у Европи.

Председник Вучић је рекао да је веома значајно то што висока војна делегација САД посећује Србију у оквиру курса непосредног упознавања стратегијског окружења у коме ће обављати нове дужности, јер свака размена мишљења доприноси бољем разумевању и унапређењу сарадње.

На састанку је констатовано да је билатерална сарадња Србије и САД у области одбране веома развијена и да чини најбољи део свеукупних односа двеју земаља, уз поштовање војне неутралности наше земље. Председник Вучић је као добар пример издвојио сарадњу са Националном гардом Охаја, истичући да је сарадња која се остварује кроз Програм државног партнерства важна и за мир и стабилност у региону, чему је Србија искрено посвећена и даје свестран допринос.

Током разговора је размотрена и ситуација у региону, а председник Вучић је рекао да су мир и стабилност на Западном Балкану, као и економски напредак земље, приоритети политике Србије.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ