sl4.jpg

26.06.2012. - 10:42

Саопштење за јавност

Председници Николић и Гул разговарали су о развоју сарадње, пре свега економске, између Србије и Турске. Турска је Србији још раније понудила помоћ за излазак из економске кризе, и то у виду инвестиција у инфраструктуру. Председник Гул је посебно истакао да Турска очекује од Србије да буде темељ мира и стабилности у овом делу Европе.

Председник Николић је рекао да добри односи две земље треба и даље да се унапређују, од чега ће интерес имати грађани обе државе. Он је додао да Србија придруживање Европској унији сматра својим стратешким циљем и да од тога неће одступити. Такође, рекао је да наша земља има огроман потенцијал у природним и људским ресурсима, који представљају њену компаративну предност, и да ће и даље градити мостове добросуседске сарадње и радити на томе да наша држава буде пре свега економски јака и просперитетна.

На челу Организације за црноморску економску сарадњу од 1. јула ће се наћи Турска, којој председавање баш на овом самиту треба да преда наша земља.

Прес служба Председника Републике

Подели